Magazynuj.pl
Koszyk(0,00 zł)

Jaki pojemnik Euro wybrać?

 W każdym zakładzie, gdzie potrzeba jest przechowywania produktów w odpornych na uszkodzenia i bezpiecznych pojemnikach, warto skorzystać z pojemników EURO. Kuwety w odpowiedni sposób zabezpieczają przechowywane w nich materiały.

Jaki pojemnik zatem wybrać? Przyjrzyjmy się podstawowym cechom kuwet, które z pewnością pomogą przy wyborze odpowiedniego pojemnika.

Pierwszą cechą, jaką należy wziąć pod uwagę decydując się na pojemnik EURO to materiał, z którego został wykonany. Wytrzymałe na odkształcenia i chemikalia tworzywo sztuczne, gwarantuje długoletnie użytkowanie.

Pojemniki atestowane (posiadają atest PZH) i wykonane z solidnego torzywa sztucznego przystosowane są do przechowywania i transportowania produktów żywnościowych. Natomiast skrzynki wykonane z regranulatu nie powinny mieć kontaktu z żywnością. Dlatego, jeżeli chcemy przechowywać oraz transportować produkty żywnościowe takie jak pieczywo (chleb, bułki, ciasta) musimy wybrać pojemnik posiadający atest Państwowego Zakładu Higieny.

Kolejną cechą charakteryzującą skrzynki EURO jest ilość uchwytów, które posiada pojemnik. Większość wyposażona jest w uchwyty na krótszych bokach, wyjątkiem jest pojemnik EURO do transportu i magazynowania mięs. Posiada on dodatkowo uchwyty na długich bokach, ułatwiając transport towaru.

Ważną cechą warunkującą wybór pojemnika jest wysokość. Naturalnie wszystkie pojemniki zgodnie z nazwą posiadają wymiar podstawy 60 x 40 cm. W ofercie dostępne są następujące wysokości pojemników: EURO 130 mmEURO 200 mmEURO 300 mmEURO 410 mm.

Istotną cechą skrzynek EURO jest ich forma. Pojemniki dzielą się na 2 rodzaje: skrzynki pełne i ażurowe. Te ostatnie dodatkowo dzielą się na pojemniki całkowicie ażurowe (dno oraz ścianki) oraz częściowo ażurowe (dno bądź ścianki). Naturalnie pojemniki pełne pozwalają na magazynowanie towaru sypkiego oraz płynnego. Pojemniki z otworami przeznaczone są do materiałów potrzebujących odpowiedniej wentylacji (pieczywo, wyroby cukiernicze). 
 

  

  Euro 130 Euro 170
(ogrodniczy)
Euro 200 Euro 200
(z regranulatu)
Euro 300 Euro 410
Pojemnik z atestem na kontakt z żywnością v x v x v v
Pojemnik z opcją dna ażurowego v v v x v v
Pojemnik z opcją ścian ażurowych v v v x v v
Pojemnik z pełnym dnem i ścianami x x v v v v
Uchwyty na krótkich bokach v v v v v v
Uchwyty na długich bokach x x v v x x
Możliwość sztaplowania/układania w stosie v v v v v v